Оружане снаге Србије можда имају везе с падом бугарског МиГ-29, сматра бугарски новинар и писац Григор Лилов.

Лилов износи тезу да је тог дана када је пао авион можда дошло до инцидента у којем су учествовали српски војници.

„Војне вежбе српске војске у Бугарској, на полигону недалеко од града Шабла, и вероватноћа да је наш МиГ могла да обори ракета С-125 Нева коју су лансирали Срби требало је да буде тема жустре политичке дискусије, посебно уочи парламентарних избора. Али, такве дискусије није било. Све странке, медији, коментатори ћуте“, написао је он на Фејсбуку.

Подсетимо, током тактичких војних вежби „Шабла-21“ у Црном мору у Бугарској 9. Јуна пао је ловац МиГ-29, а пилот је погинуо. Узрок пада и даље није утврђен. У војним вежбама 4. јуна су у Бугарску дошли и представници српске војске.

Бугарски новинар је такође рекао да руско-српски односи треба да изазивају забринутост у Бугарској. Такође, изразио је и забринутост због тога што Бугарска дозвољава да се њен ваздушни простор користи за испоруке руског оружја Србији, упркос ембаргу који је уведен против Русије.

„Онима који себе називају ‘патриотама’ и трпе руско-српске односе, кажем: Србија је други главни геополитички противник Бугарске. Српско наоружање је ионако концентрисано дуж наших граница да бисмо им стварали додатно погодне услове – испоруке датог наоружања преко наше територије, вежбе на нашем полигону са нашом војском да уче како још лакше да их победе“, додао је он.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

1 KОМЕНТАР

Оставите Коментар