У Србији је данас у 17 сати почео најдужи полицијски час од увођења ванредног стања, који ће трајати до уторка у 05.00 часова ујутру, укупно 84 сата.

Тако ће најдужа забрана кретања, као мера у борби против епидемије вируса корона, трајати током васкршњих празника, у суботу, недељу на сам дан Васкрса, и другог дана, у понедељак.

Претходно су грађани старији од 65 година, обавили куповину јутрос од четири до седам сати, у више од 4.400 малопродајних објеката и радњи широм Србије.Затим су у набавку кренули и остали грађани, за које су радње данас биле отворене нешто дуже него до сада, до 16 сати.

Први пут у новијој историји Србија ће током великог празника Васкрса провести у својим домовима јер је на снази забрана кретања.Ова одлука долази након става струке, односно епидемиолога и лекара из Kризног штаба, да забрану кретања не треба укидати ни на Васкрс.

Сви они који буду имали било каквих здравствених проблема моћи ће да оду до лекара. То подразумева да сви они који не сумњају на коронавирус могу отићи код доктора.

Забрана кретања такође не важи за све они који имају радну обавезу и код себе имају дозволу како би могли да се крећу, као и за власнике кућних љубимаца.

Оставите Коментар