Председник Српске Деснице Миша Вацић коментаришући фотографију на којој се у изборном штабу новоизабраног усташког председника Зорана Милановића налазе функционери Шапца поновио је своје речи са Оснивачке скупштине подсећајући да су Шапчани имали запажено учешће у Првом и Другом светском рату и да је дошло време да се Србија коначно обрачуна са домаћим издајницима.


„Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца и Совраније Чоњагић , највероватније под покровитељством Зеленовића, а све у духу демократије, обишли су ткз „стожер“ Милановића, који је своју председничку кампању градио ширећи мржњу према Србима. Подестио бих да су садашње границе Хрватске настале на српској крви, да је данашња Хрватска геноцидна творевина која јавно промовише наслеђе НДХ“, рекао је Вацић додајући да је време да се објави листа домаћих издајника и да би поменута двојица требало да заузму почасно место, јер је њихово присуство преседан и за највеће домаће издајнике попут Јеремића, Ђиласа, Обрадовића.
Сви морамо да памтимо Милановићеве изјаве у којима је Србију и српски народ називао „шаком јада“. Такође, не смемо заборавити да се додворавајући хрватским мржњом затрованим гласачима хвалио дедом усташом, а политичке поене је скупљао и изјавама да се Србима треба напити крви. Свакако његова тактика и јесте било придобијање гласова усташких фанатика, који су доскора у Грабар Китаровић видели главног протагонисту политике засноване на мржњи према Србима, али је Зоран Милановић схватио како треба да поентира и антисрпском политиком освојио политичку корист.
„Особа која злочиначке акције попут Олује и Бљеска назива ослободилачким није ништа друго него наследник политике Фрање Туђмана, и не видим разлог зашто Милановић и његова странка не би колективно прешли у ХДЗ, јер готово да не постоје идеолошке разлике. Људи попут њега који подржавају усташке злочине, а подсетио бих да су усташе и једине имале дечији логор, и да су од српске деце правили сапун, нису ништа друго него за хоспитализацију. Пошто смртна казна није законом дозвољена, а једино би она била адекватна за тај степен лудила“, рекао је Вацић, додајући да издајници из Србије, који су били део његове кампање заслужују исту судбину као и он.

Извор: Nacionalist.rs

Leave a Reply