ЗАШТИТНИК грађана Зоран Пашалић затражио је данас од Међународног комитета Црвеног крста да заштити Србе који су ухапшени на Косову и Метохији од даљег мучења и злостављања и да испита поступање тзв. косовске полиције према њима приликом одвођења у притворне центре.

  • По информацијама којима располаже Институција Заштитника грађана, над ухапшеним Србима на Косову и Метохији вршена је тортура, они су и физички и психички малтретирани и злостављани. Зато тражимо од Међународног комитета Црвеног крста да заштити ухапшене Србе и да спречи даљу тортуру тзв. косовске полиције над њима – навео је Пашалић.

Како је саопштено из Канцеларије заштитника грађана, Пашалић је навео да ће институција на чијем је челу о тортури над ухапшеним Србима на Косову и Метохији обавестити све међународне институције које се баве заштитом људских права и спречавањем тортуре, и инсистирати на пуном поштовању Конвенције Уједињених нација против тортуре и других сурових, нељудских или понижавајућих казни или поступака.

Оставите Коментар