„Бранитељ“ тековина, „велики интелектуалац“ и „историчар“, Новак Аџић, гостовао је у емисији „Зумирање“ на РТЦГ.

Врхунац његовог излагања и константног шовинистичког говора током емисије, било је рецитовање. Наиме, он је „бриљирао“ рецитујући песму „Ловћенски поклич“, усташког злочинца Секуле Дрљевића.

У песми се Срби називају „подивљало турско робље“ и „турски измећари“, против којих треба да „заблиста ханџар свети“, да „бомба страх задаје“ и да се „смрт разноси танком пушком“.

  • Тема емисије није била поезија него актуелни политички тренутак тако да поменути стихови изречени на крају емисије, као својеврсна порука и препорука грађанима, се једино могу тумачити као позив на тероризам. Планира ли нова власт да напокон изм*шика на улицу руководство јавног сервиса, вероватно јединог у свету који отворено промовише тероризам против сопствене државе? – прокоментарисао је Мимистар у свом познатом стилу.

„Полиција после овога мора одмах да ухапси Дару са Смоковца“, „Да је жив Хитлер, био би главни гост ове јадо телевизије“, „Дај нешто од Томпсона. Лепо рецитујеш“, само су неки од коментара на Фејсбук мрежи.

„Вучић би да поништи Црну Гору“

Поред рецитовања, Аџић је „оценио“ како је у бити политике председника Србије, Александра Вучића – поништавање Црне Горе.

  • Вучић покушава да посрби црногорску династију, док он елементарно износи круцијалне и бруталне историјске лажи и иза тих констатација стојим, јавно сам то рекао. Вучић је након тог отварања споменика Стефана Немањи јасно саопштио да присваја црногорску историју и меморију, а тиме и династију Војислављевића рекавши да су они Срби, што они никада нису ни били – рекао је Аџић.

Аџић је додао да би нова власт требало да падне.

  • Јер није способна да у овом мандату је већ умрло преко 50 особа, ова власт би требало да падне јер не може да заштити своје грађане, нити је у стању да набави вакцине, већ перманентно измишља. Ми свакодневно имамо преко неколико стотина заражених и свакодневно умиру људи. Да није ништа друго него што је ова власт прочетничка, заслужила је да падне јер немамо вакцину да се боримо против овог вируса – казао је Аџић.

Свакако, РТЦГ, коме су одбројани дани, није први пут да прекрши професионалне стандарде, распирује мржњу и шири бруталне лажи, те се (још увијек) очекује реаговање Владе Црне Горе на челу са Здравком Кривокапићем, чиме ће и коначно постати Јавни сервис свих грађана.

Оставите Коментар