Председник Русије Владимир Владимирович Путин долази у посету Србији 17. јануара, а како Еспресо сазнаје биће угошћен домаћински српским специјалитетима и винима, али и једно јело се посебно спрема у част првог човека Kремља.

Председнику Русије Владимиру Путину домаћин у Србији биће председник Србије Александар Вучић, а поред тога што ће се по 15. пут састати шеф државе приредиће и лепу гозбу за шефа Kремља.

– На менију испред Путина биће традиционална српска јела и вина као што су сарме, пите, ајвар, љутеница и многа друга јела. Баш као што на српским славама изгледа трпеза биће то случај и сада. Пред шефа Kремља биће изнешена најквалитетнија српска вина, али и јела. Жеља је да се традиција Србије на најбољи начин представи Русији – открива наш добро обавештен саговорник из протокола.

Према његовим речима, једно јело биће специјално спремано за Путина.

– Владимир Путин обожава смуђа и он ће бити специјално спреман баш по вољи председника Русије – открива нам наш саговорник.

Подсетимо у Београд је већ дошло око 250 руских специјалаца који спремају „терен“ за посету Владимира Путина Србији и ништа се не препушта случају.

– Све је детаљно испланирано, сваки корак председника Русије и све ће протећи како треба – каже нам наш саговорник.

Kако је планирано председник Русије Владимир Путин обратиће се и уживо српском народу, а то ће највероватније урадити испред Храма Светог Саве којег ће обићи. Посета Храму није чудна, ако се зна да су Москва, а и лично Владимир Путин одвојили многа средства за уређење.

Advertisements