Србија живи у прошлости, а „великосрпства“ се неће одрећи ни за наредних 50 година, оцене су које су се могле чути у најновијем издању емисије ХРТ „Пети дан“.

Та емисија, чије делове преноси Танјуг, иначе се емитује петком на хрватском јавном сервису, а последња је у целини била посвећена Србији.

Србија живи у прошлости, рекао је у тој емисји новинар Тихомир Дујмовић, и то „дубоко у прошлости“, а хрватски медији превише завирују у њено двориште. Али, оцењује Дујмовић, о догађајима у Србији извештавају превише површно.

„Србија је на изборима показала да је важно знати да је тврдокорно остала у четничким рукама, да два милиона Срба није имало проблем да поново изаберу четника на власти“, рекао је Дујмовић, који ту, једину, референцу српског председника Александра Вучића базира на Хрватској омиљеном Вучићевом иступању у Глини.

„Србија се неће одрећи великосрпства то је један кроз један, остаће недемократска и великосрпска наредних 50 до 100 година”, рекао је Дујмовић.

Као агумент у прилог томе наводи да 30 година након рата два милиона грађана на изборима гласа за Вучића.

Александар Мусић је пак анализирао „српску опозицију“, те рекао да је она извршила самоубиство, да је воде потрошени политичари попут Драгана Ђиласа и Вука Јеремића, а да је једини „трачак светлости“ Бошко Обрадовић, којег, међутим, и старице називају фаштистом и љотићевцем, захваљујући српским таблоидима.

Опозција се, каже, бави промашеним темама.

Потписивали су у „своје време“ све што су им тражили косовски Албанци и што је од њих тражила међународна заједница, а сада, наводи Мусић, покушавају да глуме националисте.

Мусић каже да су лидери српске опозиције „патетитчни“, а да им је највећа грешка то што су игоноришу Вучићево бирачко тело, које је, каже, огромно.

Каже и да је Вучићева машинерија креирана тако да има и своје четничко, као и европско и социјално лице.

Оставите Коментар