Фотографија на којој се види како испред пословног центра „Ушће“ стоји билборд на ком је реклама за Осму НАТО недељу у Београду осванула је на интернету. 

Фотографију је поставила корисница друштвене мреже Фејсбук на свом профилу и уз опис: “Данас прођемо поред Ушћа, видим рекламу и прекрстим се. У повратку сам морала да сликам. Па да додам фотографију бомбардовања. Да ли је ово стварно могуће?”

Реклама на билборду представља манифестацију „Ово смо ми“ која је окупила представнике НАТО, стране амбасадоре у Србији и припаднике српског државног врха. “НАТО недеља у Београду” организује се једном годишње од стране Центра за евроатлантске студије

Познато је у српској јавности да је торањ пословног центра „Ушће“ био предмет бомбардовања за време НАТО агресије на СР Југославију 1999. године, па се поставља питање откуд реклама за једну НАТО манифестацију баш на том месту? 

Да подсетимо, дана 21. априла 1999. године у 03:15 за време НАТО агресије на СР Југославију зграда је била ракетирана у више наврата и претрпела је катастрофална оштећења. Поново је бомбардована 27. априла у 01:05 часова. Укупно 12 томахавк ракета је погодило зграду.

За сада се нико из државног врха или невладиних организација није огласио да објасни да ли је у питању грешка или покушај провокације. 

1 KОМЕНТАР

Оставите Коментар