Свих 14 MИГ-ова 29, до краjа ове године или наjдаље почетком следеће године биће у летном стању и чуваће наше небо, наjавио jе министар одбране Aлександра Вулин.
„Tренутно имамо четири MИГ-а 29, спремна и у летном стању. Имамо jош шест авиона MИГ 29 из руских донациjа и уговарамо jош четири из белоруске донациjе. Сви они ће бити модернизовани и до краjа године, евентуално почетком следеће, биће у летном стању и чуваће наше небо“ рекао jе Вулин за Танјуг.

Све оно што је за НАТО агресије показало успех, показало да може да брани једну земљу, уништавано је плански, од технике до људи – назначио је Вулин.Поводом повремених питања „зашто се Војска Србије наоружава, зашто се јача, зашто се повећава ниво њене борбености“ Вулин је рекао да је то излично питање у случају војно неутралне земље попут Србије „јер земља која је војно неутрална не може да ризикује да буде ненаоружана, војно слаба и необучена“.

– То може себи да допусти себи неко ко је у саставу неког војног савеза, па онда може да штеди новац на томе или да не испуњава своје обавезе јер увек ће бити неко ко ће доћи у тренутку невоље. Kод нас неће доћи нико, неће доћи ниједна велика сила да нам помогне – рекао је Вулин и додаје да ћемо ми бити сами, ако дође до било каквог оружаног сукоба, што на Балкану нико никада не може да искључи.

– Зато је боље питање зашто се земље у региону наоружавају, боље питање је зашто чланице НАТО пакта набављају модерно наоружаје. Од кога се штите земље НАТО пакта бивше чланице СФРЈ. Од Србије?“ пита министар и поручује им да штеде новац, да га дају за нешто корисније и паметније, јер им Србија неће бити претња.

– Немамо територијалних претензија према било коме, немамо разлога да нападнемо било кога, а и ми нажалост морамо да будемо наоружани и морамо да будемо јаки – рекао је Вулин.

izvor:informer