Фудбалска репрезентација Србије добила је ривале у евентуалном учешћу на Европском првенству наредне године, а уколико изабраници Лјубише Тумбаковића изборе пласман на завршни турнир наћи ће се у групи Д са Енглеском, Хрватском и Чешком.

Нимало лак жреб за „орлове“, али прилично велики изазвов и мотив да се премосте две препреке у баражу не би ли се за лето дошло у позицију да на завршном турниру одмере снаге са две прилично добре селекције.

Већ пре жреба се знало да ће „орлови“ уколико савладају Норвежане односно Израелце или Шкоте у групној фази Европског првенства играти против Енглеза, али је воља жреба спојила наш тим и са љитим ривалима Хрватима, са којима нисмо одмерили снаге од 2013. године.

Последњи, можда и најслабији ривал у групи, чији мечеви ће се играти у Лондону и Глазгову биће селекција Чешке.

Најзанимљивије ће биће у групи Ф где ће наћи актуелни светски и европски шампион Француска и Португал уз увек јаку Немачку.

Комплетан жреб:

ГРУПА А (Рим, Баку): Турска, Италија, Велс, Швајцарска.
ГРУПА Б (Копенхаген, Санкт Петербург): Белгија, Русија, Данска, Финска.
ГРУПА Ц (Амстердам, Букурешт): Холандија, Аустрија, Украјина, Победник плеј-оф стазе „А“ или „Д“…
ГРУПА Д (Лондон, Глазгов): Енглеска, Хрватска, Чешка, Победник плеј-оф стазе „Ц“…
ГРУПА Е (Билбао, Даблин): Шпанија, Пољска, Шведска, Победник плеј-оф стазе „Б“…
ГРУПА Ф (Будимпешта, Минхен): Француска, Португал, Немачка, Победник плеј-оф стазе „А“ или „Д“…

Градови домаћини су од истока ка западу:

Баку (Азербејџан), Санкт Петербург (Русија), Букурешт (Румунија), Будимпешта (Мађарска), Копенхаген (Данска), Минхен (Немачка), Рим (Италија), Амстердам (Холандија), Лондон (Енглеска), Глазгов (Шкотска), Даблин (Ирска) и Билбао (Шпанија), а вреди напоменути да ће се најважније утакмице, полуфинала и финале, одиграти на „Вемблију“ у Лондону.

Оставите Коментар