Председник Српске Деснице Миша Вацић дао је коментар о ситуацији на Косову за утицајни руски портал који се бави вестима из Србије и региона.

Шта мислите да косовски Срби треба да очекују 1. септембра и касније?

Срби на Косову и Метохији, док год траје окупација Косова и Метохије, не могу очекивати ништа добро.
Антисрпска хистерија и терор дириговани и финансирани са запада су довели до протеривања више стотина хиљада Срба из целог региона, са својих вековних огњишта, историјских српских земаља. Од Републике Хрватске, преко Федерације Босне и Херцеговине, до аутономне покрајине Косова и Метохије. Запад своју политику неће променити у односу на Србе.
Ни 1. септембра неће бити ништа другачије. Притисци на Србе који живе на КиМ ће се само повећавати док год они тамо живе. Само се можемо и морамо уздати у сопствене снаге и непоколебљиву одлучност за одбраном по сваку цену. Ако не дај Боже дође до нереаговања државе протеривање је неминовно, у шта не верујем јер мислим да су прилике данас много другачије у односу на 2004. годину и да је Србија сада спремна да се ухвати у коштац са проблемима, али теоретски ако би се то десило, следеће би било отворено питање југа Србије. Одбрана Срба на Косову, јасан је сигнал за заштиту српског народа ма где на Балкану.
Својим истрајавањем и опстанком на Косову и Метохији, Срби бране не само север Косова, већ и југ Србије, Рашку област, па и Војводину.
Србија и српски родољуби ће све учинити да помогну Србима на КиМ да опстану.
Држава не сме да затаји као 2004. и 2008. године, а ми родољуби смо спремни да као добровољци одмах станемо уз снаге безбедности наше државе. Србија ће победити.
Живела Србија!

ИЗВОР

Оставите Коментар