Бивши председник државе Стипе Месић рекао је да је отишао пре грађанског рата у СФРЈ тајно отишао на разговор Хансом Дитрихом Геншером, тада министром спољних послова Немачке.

– Отишао сам тамо и рачунао на састанак с Геншером од 20 минута. Рекао сам му да више нема набоја да би се могла одржати Југославија, чак ни у конфедералном моделу, и да ће, ако Еуропа не призна новоформиране државе, бити рата на целом нашем простору. Да ће бити крваво у Хрватској, брутално у БиХ, а да ће се на крају и Србија купати у крви. А све због тога што свијет није на вријеме препознао да се Југославија не може одржати. На то се Генсцхер окренуо према Божи и питао га да ли ја њега блефирам. Божо му је рекао да је то моја политичка процена. Остали смо на састанку четири сата – рекао је Месић.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Месић каже да га је Геншер питао ко ће признати Хрватску.

– Почео сам набрајати: „Ви, Мађарска…“ На то је рекао да кренемо другим смером, од оних који су у Другом светском рату били неутрални. А онда је узео телефон и назвао министра спољних послова Исланда и договорио да они буду први који ће нас признати (Исланд је био прва НАТО држава која је признала тзв. Хрватску). Вратио сам се у Загреб, а потом отишао на састанак у Ватикан, који је био друга земља која нас је признала – описао је Месић.

Оставите Коментар