Режим Мила Ђукановића срља у грађански сукоб и то ради од момента када је 1999. почео да подржава НАТО агресију против СР Југославије, казао је данас министар одбране Александар Вулин.

  • Режим Мила Ђукановића се одржава тако што своју вредност показује као инструмент антисрпске политике, одржава се у Црној Гори и у милости странаца тако што себе кандидује да против Србије и Срба увек уради нешто што ни најгорем непријатељу не би пало на памет – рекао је данас Вулин пред посланицима Скупштине Србије.
  • И не можете да не будете забринути – констатовао је, али и поручио да се не сме урадити ништа што ће угрозити Србе у Црној Гори.

Kаже да би њему најлакше било да се прекину сви дипломатски односи с Црном Гором, али се пита шта ће бити са Србима у Црној Гори, те констатује да то не сме да се уради.

  • Не смемо да допустимо да Срби у Црној Гори буду оптужени да су продужена рука било кога споља. Оно што сматрам да требамо и морамо да урадимо то је да одмах позовемо црногорског амбасадора да нам појасни шта се тамо дешава, да инсистирамо у свим међународним организацијама као што су Савет безбедности или институције ЕУ, па и невладине организације и форуми који се баве људским и верским правима, да се изјасне о овоме што се дешава – рекао је министар Вулин.

Он сматра да као држава морамо јасно да ставимо до знања да је Мило Ђукановић проблем, а не грађани Црне Горе, а то значи да држава Србија треба да размисли о одређивању извесног сета мера које погађају директно Мила Ђукановића и носиоце његовог режима.

  • Kоја то имовина може да буде предмет одређене пажње државе Србије, који је то начин кретања и путовања, хајде да видимо где то држава Србија може да утиче непосредно на носиоце режима који своју политичку сврху проналазе само у антисрпству и ни у чему другом – рекао је Вулин, појаснивши да је то његов став као председника Покрета социјалиста, а не Владе и председника Србије.

Министар је истакао да Србија има природно право да брине о Србима без обзира на то где они живе посебно када су њихова права угрожена.

Сматра и да је неопходна непосредна комуникација са Српском православном црквом, јер није реч само о удару на Митрополију, већ о удару на СПЦ, јер, како напомиње, ако ово прође у Црној Гори, а што не би прошло на Kосову.

Оставите Коментар