Министар спољних послова Црне Горе Срђан Дармановић рекао је у Приштини да „окончање дијалога између Београда и Приштине, колико год тај пут био дуг, мора да се заврши признањем Косова од стране Србије“

Како је рекао, Црна Гора има извесну забринутост око могућег решења базираног на размени територија, али да ће прихватити сваки договор јер, како је навео, што је добро за суседе, добро је и за Црну Гору, преноси РТК 2.

– Црна Гора је мала држава која жели мир у региону и не одговарају јој кризе, чак и када се не односе на нас. Желимо нашим суседима добро, јер неће ни нама бити добро ако није нашим суседима –  рекао је шеф дипломатије Црне Горе.

Дармановић је, током посете Приштини, потписао са такозваним министром спољних послова Беџетом Пацолијем споразум који се односи на сарадњу у контексту евроатлантских интеграција

Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије Миодраг Линта оцењује да је изјава шефа црногорске дипломатије Срђана Дармановића да дијалог измеду Београда и Приштине мора да се заврши „признањем Косова од стране Србије“, „још једна очекивана провокација режима Мила Ђукановића“.

– Посебно је цинична изјава Дармановића да жели добро својим комшијама, јер ни Црној Гори неће бити добро ако није и комшијама. Зна Дармановић веома добро да је Црна Гора признавањем лажне државе Косово забила нож у леда Србији и да то српски народ неће заборавити –  поручио је Линта.

Према његовим рецима, актуелни режим у Црној Гори води антисрпску политику и цини све што може против Србије и српског народа.

– Један од начина јесте да прави споразуме и гради пријатељства са доказаним српским непријатељима, меду којима се посебно истичу они који су на власти у Приштини. То је и логично јер се званична идеологија у Црној Гори заснива на негацији српске културе и духовности и свега што је српско –  навео је Линта.

Leave a Reply