Два месеца након боравка на Златибору, индијски влогер и путописац Варун Вадисх објавио је на свом Јутјуб каналу видео у коме својим пратиоцима представља туристичке потенцијале и атракције најпосећеније српске планине.

Видео снимак је за мање од 24 сата достигао преко 200 хиљада прегледа и више од седам стотина коментара, а број прегледа повећава се из сата у сат.

  • Убрзо након објављивања видео снимка на популарном Јутјуб каналу „Mountain Trekker“, на адресу Туристичке организације Златибор почели су да стижу е-мејлови од агенција и појединаца из Индије заинтересованих за туристичку понуду Златибора. Судећи по упитима који стижу, коментарима на Јутјубу и осталим друштвеним мрежама, Златибор је веома привлачна дестинација за туристе из Индије.

Највише су заинтригирани лепотом златиборских пејзажа, љубазношћу локалног становништва и разноликим садржајима – каже Владимир Живановић, директор ТО “Златибор”.

„Мислим да је много лепше уживо него на снимку. Умирем од жеље да посетим Златибор“, „Тако невероватни пејзажи у видеу, хвала ти на овако дивној репортаж“, „Варун, ови живописни предели су сјајни, а људи око тебе тако драги и пријатни“… само су неки од бројних кометара који се могу видети испод репортаже са Златибора у којој Индијац Варун својим сународницима дочарава сву лепоту „Златне“ планине.

  • Посебан подстицај за потенцијалне госте из Индије јесте чињеница да им за Србију није потребна виза, што у великој мери олакшава организацију путовања како индивидуалним путницима, тако и великим туроператорима – додао је Живановић.

Варун Вадисх је туристички влогер из Индије чији канал „Mountain Trekker“ на Јутјубу има преко милион и триста хиљада пратилаца.

  • Варун је на Златибору провео неколико дана крајем септембра, а са водичима Туристичке организације обишао је најлепше локалитете планине: Стопића пећину, Сирогојно, Гостиљски водопад, Торник, Рибницу. Уживао је у вожњи Зип лајном у Љубишу, дегустирао традиционалне специјалитете на златиборској пијаци и упознао локално становништво, чијим гостопримством је посебно одушевљен.

З. Г.

Оставите Коментар