Председник Републике Србије Александар Вучић налази се у посети Кладову, где је најпре обишао реконструисане деонице Голо Брдо-ХЕ Ђердап, а након тога је обишао и реконструисане машинске просторије у Хидроелектрани Ђердап.

  • Имамо огромне планове за Прахово, то би требало у наредним месецима. Са прављењем велике индустријске зоне добили би смо додатни излаз на „то наше море“. Повезује нас са свима, до свих важних дестинација. Подиже нам цео Неготин, Кладово, додатно помаже Бору, Мајданпеку.
  • Ми још тражимо како и на који начин добијемо обезбеђење да ће фирме ту да раде. Тражимо гаранције и сигурност за озбиљан посао, рекао је председник Вучић.

Лука Прахово има и значајан индустријски капацитет, а само у овом тренутку има преко хиљаду запослених са платом између 600 и 650 евра. План Владе и председника републике је да се плате у наредних пет година повећају на 900 евра.

Република Србија улаже знатне напоре у модернизацију саобраћајне инфраструктуре. Од ових пројеката очекује се повећање трговинске размене са суседним државама чланицама ЕУ, као и одрживи привредни развој републике Србије.

Оставите Коментар