Преко дипломатских канала на адресу највиших званичника Србије стигло је упозорење Владимира Путина, у којем се открива да председнику Србије Александру Вучићу следи прави пакао у наредном периоду, појачавају се како спољнополитички тако и унутрашњи притисци.

– То је главни разлог због којег је Путин одлучио да на место амбасадора у Београду пошаље свог искусног дипломату, специјалца, најбољег оперативца у кризним ситуацијама Александра Боцана Харченка, који ће сигурно укрстити копље са Ентонијем Годфријем, новим америчким амбасадором у српској престоници. На Балкану се тренутно ломе копља за превласт истока и запада и са тим се неће стати све док се не одлучи победник – подвлаче извори из обавештајних кругова.

Према информацијама добијеним од руских безбедносних служби, прво ће се појачати спољнополитички притисци на Србију, а затим ће уследити унутрашњи конфликт.

– Земље из окружења кренуће са затезањем око спорних питања, Хрватска и Босна због нерешеног питања граница, док ће се истовремено радити и на слабљењу позиције Милорада Додика. Kада је реч о Црној Гори, тамо положај Срба није много бољи, а постоји и реална опасност од ескалације проблема због отимања имовине СПЦ. С друге стране, Македонија је на путу уласка у НАТО изразито непријатељска према нама зато што њоме руководе западни моћници и албанске партије, које раде на остварењу великоалбанског циља – објашњавају извори које нам опасности споља долазе.

Упозоравају нас такође да је Европска унија потпуно немоћна да реши проблем.

– Међутим, западне државе, попут Америке, Немачке и Велике Британије и те како имају моћ и интерес да подгреју ствари на Балкану и тако сасеку руски утицај и везе Србије и Москве. Подаци руских безбедњака указују да се на терену управо то дешава и да велике силе додају температуру у ионако врео балкански лонац – причају добро обавештени извори и додају да ће се од јесени појачати притисци на Србију како би ушла у НАТО.

Руси упозоравају на могуће потресе и када је реч о унутрашњополитичкој ситуацији.

– Опозиција ће учинити све како би искористила свако негодовање, социјалне протесте, све што им може омогућити политички профит пред изборе који су заказани за пролеће – прецизира се.

Оставите Коментар