Министар унутрашњих послова Братислав Гашић је у Београду, са министром безбедности Босне и Херцеговине Ненадом Нешићем, разговарао о сарадњи два министарства у области борбе против организованог криминала, ирегуларних миграција и безбедности границе.

Гашић је истакао да Србија поштује територијални интегритет Босне и Херцеговине у складу са Дејтонским мировним споразумом и да остаје посвећена даљем унапређењу сарадње у циљу очувања регионалне безбедности, навео је МУП у саопштењу.

Нагласио је да је заједничка борба против прекограничног криминала и сузбијања ирегуларних миграција од кључног значаја за обе државе, имајући у виду да, као транзитне земље, обе трпе притисак масовних миграција.

Гашић је похваило и реализацију заједничких акција које су спровеле две полиције.

Министар Нешић захвалио се Србији на избалансираном ставу по питању територијалног интегритета Босне и Херцеговине и оценио да је Србија јака и стабилна држава која тежи очувању мира и стабилности целог региона.

Двојица министара су се сагласила да је неопходно наставити са блиском комуникацијом и координацијом два министарстава у циљу веће безбедности грађана, кроз унапређење сарадње и организацију заједничких обука двеју полиција.

Оставите Коментар