У име Оца, Сина и Светога Духа,

Срби су јуначки народ, који је две највеће Царевине, преживео и себе оживео у својој борби за независност и своје име.

Срби су били, камен спотицања Турској Мухамеданској, Аустроугарској Римокатоличкој и Протестантској Европској Империји.

Србски народ је издржао своје голготе у стотинама година мучења, убијања, трпљења, искушавања у ропству „За Христов Крст Часни и Слободу јуначку и Божију Веру Православну „ не жалећи своје главе и своје изворно, од Христа, непромењено Христославно Православље.

Србски хероји, знани и незани, Свети Цар Лазар, Милош Обилић, Југ Богдан и његови синови и сви Свети Косовски јунаци, Карађорђе Петровић и сви јунаци против Турске Империје, Милош Обреновић, Краљ Петар, Србске војводе и Србски борци су Христа и Србију, ставили испред својих живота и живота своје породице и ушли на уска врата, Небеске Србије у Царству Божијем.

Србски народ, је био жива ограда два велика Царства и својим животима је штитио Европу и Аусроугарску од доласка Велике Турске Царевине.

Европа и Аустругарска Царевина се Србији, захвалила хушкањем и завадом са братским Бугарским народом, католичењем Србског Православног народа, анексијом земље, отвореним ратом са циљем припајања и поробљавања.

Србија, између Истока и Запада, идућ путем животним, треба да учи од Светог Саве Немањићког, којим путем Срби могу да добију крила Анђеоска и издигну се „живом„ вером, надом и љубављу Божијом „Изнад„ Истока и Запада.

Бог је Србима дао, путовођу Светог Саву и све Свете Србе, да Србски род, не лута у ономе, што му телесна чула, не дозвољавају да схвате и прихвате.

Свети Сава и његов отац Стефан Немања, Свети Симеон, су Божијим чудом, изнедрили Свете, наследнике Христове, Светог Краља Стефана Првовенчаног и Све Свете Немањиће, Светог Књаза Лазара, Свете Косовске јунаке, Светог Владику Николаја, Светог Јустина Поповића, Великог Владику Његоша, и многе Божије Свете Србе, наше претке, који су проносили Србијом и светом, Свету Христову веру, Љубави и Мира Божијега, Свето Православље.

Велики Србин, Доситељ Димитрије Обрадовић је рекао својим Србима : „Идућ учи, у векове гледај„.

Бог је народу и земљи Србији, подарио Свете људе, да земља Србија и народ не лутаjу по беспућу и тами земној, већ да Србски народ духом и телом види Светост и Светлост Пута Божијега, Пут Спасења, који води у Небеско Божије Царство Вечни Живот, Победу смрти.

Хвала и слава Богу, што је дао да се родимо као Срби Православне Христове, Прве вере и имамо Божије путовође, наше Србске претке.

Амин, Боже опрости и помози +++

11.01.2020.
Млађан Беочанин, Рашчанин.

Оставите Коментар