Миша Вацић, председник Српске Деснице, дао је интервју порталу „Комсомольская правда”, који преносимо у целости:

Тридесет петогодишњи српски политичар Миша Вацић, лидер је десничарске странке у својој отаџбини. Себе назива опозиционаром, али је пријатељ са председником Вучићем. Обећава, да ће Србија вратити Косово и изражава дубок наклон према херојима Донбаса.

Ове зиме Вацић је путовао по Русији, састао се са петербуршким и московским политичарима и посетио је Новосибирск на позив локалног посланика Ростислава Антонова.

Када смо се састали са Вацићем, како би нам дао интервју, започео је разговор комлиментима према Петру Првом…

  • Посетио сам Кронштат, упознао се са врло занимљивим периодом руске историје, са снагом вашег цара Петра Великог. Изградио је овај град, тако да је постао стуб одбране ваше престонице, која никада није освојена од стране непријатеља, још од почетка. Ово је потпуно у духу вашег карактера и способности да створите Русију снажну, како би ми волели да је Србија снажна – рекао је Миша Вацић и додао да постоје и државе које су створене вештачки да би нас ослабиле. На пример, као што је то лажна држава – самопроглашено Косово.

Какво је ваше мишљење по питању Косова, да ли мислите да постоји нада да ће Србија повратити Косово?

  • Несумњиво! Много, пуно пута су нам покушали одузети Косово, али ми смо се увек враћали и никада се тога нећемо одрећи. Када ћемо га вратити, не могу вам рећи, али сигурно ћемо то учинити.

Мишо, занимљив нам је Ваш поглед са стране на тренутна политичка дешавања у Русији, мислим на причу са Наваљином, протестне акције, итд…

  • Могу ово да коментаришем, ослањајући се на искуство моје државе, за коју је и запад створио свог Наваљног. Тада је успео да окупи људе који су били незадовољни својим животима, корупцијом. Чинило им се, да су могли да живе и боље, али нису мислили да може бити и горе. Било им је занимљиво да оду на такво „дружење“, млади су желели да осете укус револуције. Сада се то може назвати кретањем таквих „Тик-ток-Че Гевара“. Ова маса није схватила да тако само уништавају своју државу. Желим да ваши читаоци погледају нашу историју – догађаје од 5. октобра 2000. године, који су се догодили у Југославији (видети испод референце „КП“). Две године касније, учесници тих догађаја жалили су због онога што се догодило и покајали су се.

Али и сами сте приметили да су људи желели да се боре против корупције, постигну бољи живот…?

  • Боље је имати своју државу, мада са проблемима које и сами можете решити активним учешћем у политичком животу, него уништавати земљу у интересу запада. Тада су западне марионете дошле на власт у нашој земљи и погоршале живот људи у нашој земљи. Само они који су новац добили од западне обавештајне службе нису се покајали, што су учествовали у протестима. Они који су сами дошли на власт и заправо почели просто да пљачкају Србију. Обични људи треба да схвате да ако Наваљин успе, неће владати он, већ Сједињене Америчке Државе и Велика Британија, а ваши ресурси ће постати њихов профит, тако да ће обични људи бити бескорисни за било кога. Не желим да вам се ово догоди. Само треба добро размислити својом главом и сагледати чији интерес стоји иза ових или оних догађаја. Чак и ми у Србији можемо да видимо да су кораци Наваљног били оркестрирани споља, а то би требало још више да видите у Русији. И ова прича са тровањем, после ње, „овај страшни тиранин“ Путин, пушта Наваљног на лечење у Берлин, а он води медијску кампању за напад на његову државу, намерава да касније дође у Русију, како би прекршио условне обавезе. Ако волите Русију, немојте је уништавати, промените живот у земљи у складу са њеним законом.

Колико ја знам, ви хвалите животни стандард руса. Шта вас је толико импресионирало?

  • Много путујем и видим да ни у чему Русија не заостаје за европом, па чак је и испред ње у дигитализацији. Видио сам ваш систем електронског управљања документима, интернет банкарство, у овоме сте заиста претекли Европу! Са мигрантима немате таквих проблема као у другим земљама. Ако и даље волите Русију, животни стандард ће вам се повећати, јер патриотизам је основа економије, а добра економија основа патриотизма.

Вадим Алексеев


РЕФЕРЕНЦА „КП“ (Комсомљскаја Правда)

Шта се догодило 5. октобра и ко је српски Наваљни?

2000. године у Савезној Републици Југославији (која је тада обухватала и Србију), било је масовних протеста због изборних резултата. Тадашњи вршилац дужности председник Слободан Милошевић, инсистирао је на другом кругу гласања, док је опозиција инсистирала да победа већ припада другом кандидату – Војиславу Коштуници.

Један од вођа протеста био је Зоран Ђинђић. До 5. октобра, стотине хиљада демонстраната окупило се у Београду. Као резултат сукоба између снага безбедности и демонстраната, преузели су зграду парламента Југославије. Тада се један од грађана на булдожеру забио у ограду телевизијског центра, коју су такође запленили демонстранти. У вези са овом чињеницом, ти догађаји су названи „булдожер револуција“.

Оставите Коментар