Члан Председништва СНС недавно се сликао у мајици са ликом председника земље и његовог брата, што је изазвало буру на Твитеру. Он за Kурир појашњава како је дошао на ову идеју, али и коју је поруку хтео овим гестом да пошаље

Зоран Ђорђевић, члан Председништва СНС и директор Поште Србије, недавно је објавио фотографију на којој носи мајицу са ликом Александра Вучића, председника Србије, и његовог брата Андреја Вучића, а што је изазвало праву буру на друштвеним мрежама. Твитераши не престају да деле поменуту слику, а Ђорђевић у разговору за Kурир појашњава зашто је обукао мајицу, али и одакле му она.

Zoran Đorđević
  • Мајицу за коју ме питате и која је, како кажете- изазвала бројне различите, па и увредљиве коментаре – сам ја осмислио и замолио неке пријатеље да је произведу у једном једином уникатном примерку. Текст који је на њој – Србије је вечна, док су јој деца верна – датира из 1937. и био је једна од идеја и порука Српског културног клуба, који је, да подсетим, окупљао бројне српске интелектуалце тог доба, као што су Слободан Јовановић, Драгиша Васић, Владимир Чоровић, Васа Чубриловић, Јустин Поповић, да поменем само неке… То је, пре свега, израз моје личне, симболичке подршке пријатељу, Андреју Вучићу, у борби коју сада води са болешћу, али и израз подршке председнику Александру Вучићу, за све оно што чини за Србију и за све грађане Србије, управо у складу и са поруком око које су се окупљали најумнији Срби у Српском културном клубу – каже Ђорђевић за наш медиј.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Овај члан Председништва СНС још додаје да је то најмање што је могао да учини у овом треннутку када нам је, како каже, потребно државно и национално јединство.

  • Не само да не видим ништа спорно у овом мом гесту, већ напротив- сматрам да је то најмање што сам могао да учиним у овом треннутку, у коме нам је преко потребно државно и национално једиство, сагласност око минимума државних и националних интереса и стварна и искрена подршка свим напорима које државно руководство, на челу са председником Александром Вучићем, улаже у то да Србија крупним корацима иде напред, на свим пољима – истиче Ђорђевић, као и: – На увреде, подсмехе, злураде коментаре и мржњу, нарочито припадника бившег режима, не бих се обазирао овом приликом, нарочито стога што је то једино што умеју и знау и за шта су – у свом нерадништву, лењости, лоповлуку и јаловој безидејности- способности, осим можда, да и сами произведу неку мајицу, на којој би сигурно писало: Мрзим Вучића, или, Србија до Маурицијуса, или, Продајем Србе и Србију, или, Хоћу власт без избора. Лопови, без части и морала, тешко могу да разумеју шта је то искрено пријатељство и шта лојалност и оданост пријатељима заиста значи и собом подразумева. Не разумеју, нити ће икада разумети.

Оставите Коментар