Србија је за Русију велики пријатељ и братска земља, најпоузданији савезник у Европи, а две земље се међусобно помажу и граде апосолутно пуно поверење и пријатељство засновано на сарадњи двојице председика Владимира Путина и Александра Вучића, поручио је амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко.

То савезништво је хемија, како се то каже у односу међу људима, а она је и стуб наше сарадње, рекао је Боцан-Харченко на свечаности поводом обележавања Дана Русије којој је присуствовао и председник Србије.

Нагласио је да је велика част што и данас обележава овај велики дан којим је, каже, почела нова фаза развоја Русије као државе са владавином права, која развија традицију државности слободе и независности.

  • Био је то доста дугачак и сложен и компликован пут али под руководством председника Путина успешан – рекао је амбасадор.

Боцан-Харченко се осврнуо и на однос Хашког трибунала према Србији, наводећи да је убеђен да ће доћи дан када ће историја и живот ставити на своје место и када ће Хаски тирбунал бити пример највеће неправде која постоји.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Амбасадор је нагласио и да ће Русија, што се тиче Косова и Метохије, подрзавати Србију и правду.

  • Када се окупљамо је напредак, а када смо заједно успех и зато нам је драго сто сте са нама и то на овом нивоу – рекао је амбашадор на свечаности у Амбасади Русије којој су присуствовали и премијерка Ана Брнабић, патирјарх СПЦ Порфирије, министри и друге званице попут редитеља Емира Кустурице.

Он је подсетио на достигнућа у билатералним односима који су ове године почели 1. јануара отварањем гасовода, на бројне пројекте у области инфраструктуре, енеретике…

Све то, како је нагласио, сведочи да су одосноси две земље у успону.

Такође, амбасадор је изразио посебну захвалност председницима Вучићу и Путину због, како је рекао, одлука и заједничког одупирања корона вирусу, штете и последица пандемије.

  • Велики напредак, опипљив, модеран и савремен који показује потенцијале наше државе је отварање прве фазе производње вакцине Спутњик В на Торлаку – рекао је амбасадор.

Оставите Коментар