Српса Десница је у јуну прешла цензус и ушла у локални парламент у Пироту. Долазак лидера странке Мише Вацића у Пирот, Градски одбор је искористио за прво званично обраћање медијима после избора.

„Српска Десница у Пироту је прешла цензус. Освојили смо 3.2% на изборима и тако стекли право да добијемо једног одборника у Градском парламенту”, рекао је потпредседник ГО Српске Деснице Нинослав Ћирић.

Потпредседник Српске Деснице и председник градског одбора Милан Петровић истакао је да је први циљ остварен и подсетио на бројне активности њихове странке.

„Први пут смо се појавили као Српска Десница у Пироту, прешли цензус и тиме смо показали да смо једна озбиљна политичка снага у граду.”

Поздрављајући представнике медија, лидер Српске Деснице Миша Вацић истакао је да је презадовољан што је у свом граду, где има пиротску крв јер су му деда и отац Пироћанци.

„Српска Десница се залаже за традиционализам, родољубље, за једно здраво органско друштво и за Евроазијске интеграције. Сматрамо да је неопходно да се сачува здрава природа, очување животне средине, заштита реке, стога смо и дали подршку у борби против мини хидроелектрана. Смтатрамо да треба да се развија предузетништво и пољопривреда и мени је јако жао што данас у целом Пиротском округу има 10.000 оваца, а у не тако давној прошлости је само на Старој планини било 250.000 оваца”, истакао је лидер Српске Деснице.

Вацић је са сарадницима обишао и неке од природних лепота Пирота.

„Желим да вам отворено кажем да вам се дивим какво благо имате и да то благо треба да се експлоатише, да се оживи етно туризам. Заиста сам срећан што потичем из оваквог краја и желим да наша странка помогне свим људима у Пироту тиме што ћемо идеје за које се залажемо усмерити да буду на конкретну корист свих Пироћанаца.”

„Србија је земља ратника и сељака и морамо да схватимо да није срамота живети на селу. Грешке комуниста из прошлости морају да се исправе. Зато ће се Српска Десница борити за повратак људи на села, мере које ће поспешити наталитет у нашој земљи и за права ратних ветерана. Српска Десница се интензивно повезује са десничарима широм Европе, јер је десна опција будућност старог континента и Србије”, истакао је Вацић.

Оставите Коментар