Као и што је најављено, председник Српске Деснице Миша Вацић је у укључењу уживо на друштвеној мрежи Фејсбук, одговорао на питања народа која су постављали у протеклих недељу дана. Питања су пристигла путем званичне странице Српске Деснице на Фејсбуку, а Вацић се потрудио да одговори на већину од 169 колико је постављено. Како сазнајемо, на она на које није стигао – биће одговорено у најкраћем могућем року.

Лидер Српске Деснице је истакао да се ова политичка партија залаже за исељење НАТО канцеларије из зграде Министраства одбране Србије, као и да су први покренули иницијативу и захтев за исељење који је предат минстру Вулину.

„Ми смо статусно војно неутрална земља. Српска Десница се залаже за сарадњу са силама истока, за улазак Србије у војне савезе са Русијом, првенствено мислим на сарадњу са ОДКБ-ом. Јасни смо када кажемо да НАТО канцеларија мора да се исели из Министарства одбране јер је НАТО злочиначка организација, која је извршила агресију над нашом држвом, над војском и недужним цивилима.“

Велики број питања био је упућен у вези са мигрантима, те је Вацић нагласио да је Српска Десница једна од најгласнијих политичких странака која се строго противи уласку миграната.

„Пре свега, залажемо се да наш народ остане у Србији, да Србија интезивира еконмску стабилност и да не постоји више разлог да наши људи напуштају своју отаџбину, али првенствено се залажемо да се стопира долазак миграната у Европу који су претежно војно способни мушкарци. То су економски мигранти, то је инвазија верског облика, сви су муслимани, војно способни који долазе са циљем да би покорили Европу. Инсистирамо на систему који ће онемогућити њихов улазак, и позвали смо председника Републике Србије Александра Вучића да затвори границе, што је и учинио, али сматрамо да иста мера би требало да остане на снази и након ванредног стања које је уведено због пандемије ковида-19.

Говорећи о увођењу мера Владе Србије председик Српске Деснице је био јасан да их је неопходно поштовати, јер искључиво дисциплином може да се победи корона, а то је био и слоган којим су чланови Деснице позивали народ Србије да остане у својим домовима, током ванредне ситуације.

„Српска Десница је организовала на нивоу свих одбора добровољце који су се као волонтери укључили да помогну угроженим категоријама.“, рекао је Вацић, додајући да је захвалан Русији и Кини на помоћи коју су упутили нашој држави. „Посебно смо захвални нашој браћи из Кине и Русије који су послали велике количине медицинске помоћи, и који су своје стручњаке ставили на располагање Србији да бисмо што брже превазишли ситуацију са корона вирусом, и ефекат је више него видљив – јер је Србија дефинитивно била једна од најорганизованијих држава, и да смо кроз рестрективне мере успели да се обрачунамо са овим невидљивим непријатељем. Такође, захвалио би се свакој држави која је на неки начин помогла Србији.“

По питању избора Миша Вацић је коментарисао да не жели да лицитира када ће бити датум одржавања, одговоривши да је по њему реално да буду у септембру или октобру, али да је Српска Десница, пре почетка увођења ванредне ситуације, кренула у снажну кампању, која ће бити само интевизирана, са циљем да донесе победнички резултат.

Такође, вођа десничара је одговарао на питања како ће се помоћи српском сељаку, малим привредницима, мајкама и многодетним породицама. Одговоре на ова, али и још многа питања можете погледати на снимку уживо укључења на следећем линку:

Оставите Коментар