ИЗВОР: ПРИСМОТРА
Текст преносимо у целини

Војвођански сепаратисти годинама примењују један вид медијске борбе против Србије. На сваких пар година они направе филм чија је тематика увек иста. Најчешће су то филмови о томе како Србија врши злочине над Албанцима, Хрватима и Бошњацима. После филма “Албанке су наше сестре”, у коме су Срби означени као злочинци на Kосову и Метохији у режији војвођанских сепаратиста долази нови филм по имену “Процес Санџак”, у коме сада Срби врше злочине над Бошњацима у Санџаку. Аутор овог филма је Александар Рељић из Новог Сада.

Kо је Александар Рељић?

Александар Рељић је бивши новинар Радио Телевизије Војводине. Радио Телевизија Војводине је годинама било стечиште војвођанских сепаратиста. Оба филма, “Албанке су наше сестре” и “Процес Санџак” снимили су бивши новинари Радио Телевизије Војводине. У филму “Процес Санџак”, Александар Рељић бави се наводном тортуром Србије над 15.000 Бошњака у Санџаку. Имајући у виду да у Санџаку живи нешто више од 100.000 људи који се изјашњавају као Бошњаци, укључујући жену, децу и старце, то значи да по Александру Рељићу држава Србија је малтретирала сваког седмог Бошњака у Санџаку. Што је само по себи потпуно апсурдно. Овај филм је само још један покушај страних фактора да изврше дестабилизацију Санџака.

Александар Рељић је близак пријатељ Динка Грухоњића познатог војвођанског сепаратисте. Још пре 23 године Динко Грухоњић и Александар Рељић су по Новом Саду у оквиру организације “Урбанс” исписивали анти-ратне поруке против наше војске на Kосову. Александар је такође близак са екстремним левичарима из Новог Сада, тачније организацији “АНТИФА”. Он је такође био активан и у оквиру “Новосадске новинарске школе”, која је у Војводини задужена за врбовање младих новинара који ће касније деловати као агенти провокатори.

Александар Рељић је близак пријатељ Борка Стефановића. Ово пријатељство му је донело место уредника образовног програма на Радио Телевизији Војводине. Александар Рељић и Борко Стефановић се познају још од деведесетих година када су основали бенд “Генерација без будућности”. Овај бенд окупљао је новосадске левичаре, атеисте и сепаратисте. Њихово дружење наставило се до данашњих дана.

ИЗВОР: ПРИСМОТРА
Текст преносимо у целини

Leave a Reply