Сви у региону упиру се да јавност убеде да се залажу за решавање косовског проблема, али испод жита поједини предано раде против интереса Србије
Појачава се обавештајно деловање када је у питању косметски проблем, упозорава председник скупштинског Одбора за Kосово и Метохију Милован Дрецун и открива да је пре два месеца формиран тим искусних агената, чији је рад маскиран у представништву једног великог западног произвођача аутомобила у Скопљу.

  • Води се јака кампања у неким суседним државама против постизања било каквог компромисног решења. Македонија постаје центар за снажно обавештајно деловање против интереса државе Србије. Свако постизање компромисног решења је темлејни стуб стабилизације обог региона, а непостизање компромиса између Београда и Приштине је припрема за нове сукобе у региону и за стварање „велике Албаније“.

  • Пре два месеца формиран је један снажни обавештајни тим, који је маскиран у представништву једног великог западног произвођача аутомобила у Скопљу, а где су обавештајци из Бугарске, Албаније, Македоније и Немачке – наводи Дрецун и додаје да је њихово тајно деловање усмерено да у потпуности нашкоди Србији.

  • Шта могу да раде сем да прикупљају информације, шире дезинформације. Није формиран да штити наше интересе, већ да ради супротно њима. То није нимало безазлено, могу да изведу неку медијску или политичку диверзију, чак и да изазову сукобе – упозорава Дрецун и додаје да би македонска власт морала да одговори која је сврха њиховог формирања.

Бивши оперативац ДБ Божидар Спасић каже да је ретко и опасно ако се удружују агенти више служби:

  • Готово сам сигуран да је то пројекат америчке службе, евентуално и немачке, јер они јесу дубоко заинтересовани за решавање питања KиМ. Њима се сливају сви подаци и они одлучују о акцијама, од економских притисака до удара на наш државни систем и председника Вучића. Није неуобичајено да се деловање обавештајаца маскира њиховим наводним радом кроз разна предузећа, за увоз и извоз, софтвер, па ето и из сектора ауто-индустрије.

Македонија је идеална држава, тврди члан Светске асоцијације шефова полиција Марко Ницовић, за вршљање страних служби:

  • Њихов премијер Зоран Заев је тотално зависан од западних обавештајних служби јер су га оне довеле на власт. И зато је сада Македонија, која је између KиМ и Албаније, као носач авиона за разне обавештајце, који су против руског утицаја и чији је задатак удар на Србију.

Leave a Reply