За време ових за Србе тешких времена чак и најмањи гест неког другог народа који показује да је уз Србију, уме да орасположи.

У пољском граду Познању освануо је транспарент на коме на пољском пише “Цели Познањ зна Косово је Србија”, са окаченим заставама Србије и Пољске.

Познањ се сматра једним од најстаријих градова у Пољској, налази се у централној Пољској на реци Варти и броји преко пола милиона становника. А познато је да његови становници редовно скандирају пароле “Косово је Србија” на утакмицама фудбалског клуба Лех Познањ.

Да подсетимо, ово није први пут да су Пољаци, иако конзервативни католици, показали солидарност и пријатељство са нашим народом. Сваке године у главном граду, Варшави, они организују протестни марш против одлуке своје владе да призна такозвану независност окупиране српске покрајине. Добри односи Србије и Пољске датирају још из средњег века, тачније XV века када су пољски витезови предвођени Завишом Црним дошли да заједно са Србима одбране тврђаву Голубац у источној Србији, од Турака.

Слика обилази друштену мрежу Фејсбук где се многи Срби захваљују на свом и пољском језику нашим пријатељима. Напомињући да у тренутној ситуацији, мислећи на обележавање злочиначке акције “Олуја” и када се сматра да ће режим у Србији признати окупирану покрајину као државу, то нам много значи.

Оставите Коментар