Држава Србија у наредном периоду планира куповину одређених предузећа у државама окружења, па и неких у Црној Гори, ексклузивно сазнаје портал Борба.

На тај начин, Србија жели са економски ојача и да преузме главну позицију на Балкану, што би јој омогућило да постане економски лидер на овим просторима.

Са сличним пројектима већ се кренуло, а мета српских компанија су јавна предузећа у Републици Српској у области енергије, телекомуникације и дистрибуције медијског садржаја.

Куповином предузећа у окружењу Србија ће на легалан начин ширити свој економски утицај и тако јачати своје позиције. Јасно је да је економија та која осваја тржиште и да ће се на мети српских компанија наћи многа предузећа и у самој Црној Гори.

Саговорник је потврдио да су сазнања портала Борба тачна, али да је још рано да се у јавности излази са конкретним детаљима.

“Направљен је озбиљан и свеобухватан план, ријеч је о великом пројекту на коме се ради већ неко вријеме, а у који су укључени водећи економски стручњаци. Заинтересовани смо и за куповину предузаћа и у Црној Гори, али и у другим земљама окружења, казао је саговорник портала Борба.

Оставите Коментар