Први потпредседник Владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је вечерас у Јагодини да ће се Србија борити за права српског народа у Црној Гори.

„Заједно, сви ми, зато што имамо само једну земљу и један народ, српски народ и Србију“, рекао је Дачић, на традиционалном новогодишњем коктелу који је уприличила Скупштина града Јагодине.

Он је додао и да не жели да говори као представник Српске православне цркве (СПЦ), али сматра да је сваки напад на СПЦ и напад на српски народ, и да „ми стојимо чврсто иза српског народа и СПЦ“.

Министар је казао и да је СПЦ свуда, у свим земљама где живе Срби, била најважнија тачка одржања српског ентитета на тим просторима.

Он је рекао и да 2020. годину треба искористити да би се учврстило државно јединство и ојачала Србија, да се постигну што бољи резултати на економском плану и да „чврсто бранимо Србију“.

„Немојте да верујете никоме који каже да због Европе или било ког другога ми морамо да се одрекнемо наших националних интереса. Напротив, ми морамо да бранимо Србију да бисмо могли да идемо у Европу“, истакао је Дачић.

Он је навео и да Србија жели сарадњу са свима и да пружа руку свима, али да опет чврсто стоји на своме: „Туђе нећемо, а своје не дамо“.

Шеф српске дипломатије је казао да жели да идућа година буде година мира, помирења и економског развоја, да се граде вртићи, породилишта, школе, да се улаже у децу, школе, културу и будућност.

„Ово није ствар политичке кампање, већ опстанка Србије“, закључио је Дачић.

1 KОМЕНТАР

  1. Ta se zemlja zove Crna Gora a zna se gde je Srbija.
    Ocigledno da Srbija nije naucila da pruzi noge koliko joj je cerga dugacka.
    Ko ne vidi ka cemu vodi ova politika srpska koja je pocela zacestalo s ovom retorikom u regionu onda Bog mu pomogao. Jedva je srbija ostala u zivotu i disala na aparatima i sad pod efektom steroida onih koji je bombardovali hoce da silom nacini jos vecu gresku i bice potucena opet od istih, ali ko moze to da shvati. Srbija uporno gura „prst u oko Bogu“ i pitanje je dan samo kad ce i Bogu skurciti pozivajuci se na njegovo ime a nepravdu ciniti pa moze se srusiti krov sa neba na glavama nepravednih odjednom. Srbija celo vreme sluzi zapadnim elitama kako bi uvlacila Rusiju u svoje govnarije jer jedini nacin da se Rusija uvuce u rat je da napusti svoje rovove i defanzivnu politiku a dvaput je to uradila zbog Srbije, jednom kad je Napoleon krenuo na Rusiju, jednom kad je Hitler dosao do Moskvu,a evo je danas u Siriju, i opet Srbija hoce da bude i po treci put, a znamo kako se to zavrsavalo uvek…Rusi mu plesali u dvoriste i kome ostavili uredjenje kome nadleznih da ih drzi dalje od gluposti svojih, a kome rasturili kucu.
    Ja se ogradjujem od budala.

Оставите Коментар