У потпуној тајности, кријући од медија и грађана Србије, власт Србије започела је изградњу ограде за спречавање уласка миграната.

Ограда се поставља паничном брзином, од Прешева према истоку, дуж границе са Северном Македонијом и Бугарском, у укупној дужини од 33 километра са циљем да већ на рану јесен буде завршена.

План је да ограда буде опремљена рефлекторима и специјалним жилетима на врховима, чиме би физички био онемогућен улазак миграната на територију Србије. Никоме није јасно како је могуће да се овако велики подухват у тајности предузима и шта је заправо циљ.

Вучић није обавестио јавност о било каквој процени МУП-а или БИА да постоји опасност да у кратком року, десетине или стотине хиљада миграната из правца Турске и његовог пријатеља Ердогана покушају да уђу у Србију. Све са идејом да се докопају Европске уније.

Нико од миграната нема намеру да остане у Србији, али је председник Мађарске Виктор Орбан јасно поручио свом пријатељу Вучићу да неће дозволити продор миграната са територије Србије у Мађарску, што би значило да би сви ти људи на свом путу били заустављени у Србији.

Постављање ограде започето без икаквих дозвола, спроведених предвиђених правних процедура и без завршене експропријације земљишта дуж границе из правца Прешева ка Бугарској. Ово земљиште великим делом је у власништву локалних Албанаца, што ситуацију додатно компликује.

2 KОМЕНТАРА

  1. E ja bih vam se sad najebo mrtve majke u picku ako je ovo istina!Strpao bi vas na mardelj da vas karaju pendrecima dok sami ne postanete garavi kao migrantiKoji ste vi kurac pa da vi sebi dajete za pravo da objavljujete nesto sto nije za javnost?!Jebo bi vas sve od reda tamo samo ako je ovo tacno!

Оставите Коментар