Србија није отела ни конфисковала ниједан респиратор Црној Гори, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић реагујући на оптужбе из Подгорице и поручио да је Србија спремна да Црној Гори поклони пет респиратора.

Обраћајући се јавности на прес конференцији са премијерком Србије, Вучић је рекао да мора да реагује на оптужбе из Црне Горе и објаву „уз фанфаре“ да је Србија отела Црној Гори респираторе.

  • Нисмо отели ниједан респиратор нити смо икада узели било коме, на тржишту смо их купили као савестан купац што је чак и њихова посредничка компанија јавно саопштила – рекао је Вучић.

Он је казао да је Србија спремна да црногорској влади поклони три респиратора, као и да је спремна да на молбу представника Срба у Црној Гори Андрије Мандић, одмах испоручи по један респиратор за Пљевље и Бијело Поље.

Додао је да је Србија у претходне две недеље испоручила више од 40 хиљада тона хране.

  • Ми са нашим братским народом у Црној Гори, и са Србима и са Црногорцима, желимо да имамо најбоље могуће односе и не желимо да нас било чији владини службеници свађају и говоре да Србија има лош однос, према Црној Гори – нагласио је Вучић.

Оставите Коментар