У десет градских општина на које би могла да се односи ова мера спадају Стари град, Врачар, Савски венац, Звездара, Палилула, Нови Београд, Земун, Вождовац, Чукарица и Раковица.
Уколико би у мерама борбе против новог коронавируса делови Београда били у изолацији, ми ћемо бити спремни за то, поручује Никола Никодијевић, председник Скупштине града Београда, поводом најаве председника Србије Александра Вучића да би централне градске општине главног града могле да буду изоловане као једно од главних жаришта епидемије.

  • Ми спроводимо оно што нам наложе републички кризни штабови, тако је и с последњим мерама које смо разрадили за функционисање градског превоза током периода ограниченог кретања. Засад није било никаквих разговора или упутстава о стављању десет централних градских општина у изолацију, али ако и када до тога дође, бићемо спремни да спроведемо све мере – каже Никодијевић.

Према његовим речима, у десет градских општина на које би могла да се односи ова мера спадају Стари град, Врачар, Савски венац, Звездара, Палилула, Нови Београд, Земун, Вождовац, Чукарица и Раковица.

Председник Вучић је у понедељак, после састанка с кризним штабовима и кинеским стручњацима, најавио могућност да десет централних београдских општина буду изоловане, по угледу на Kину и искуства њихових стручњака. – Ми смо размишљали о томе да, пре свега, изолујемо Београд, тачније, 10 од 17 београдских општина, 10 централних општина које представљају жариште. То ћемо урадити чим буде било потребе за тим. Да ли ће то бити сутра или прекосутра, није битно – изјавио је прексиноћ Вучић.

У неким кинеским градовима током борбе против короне читави блокови зграда стављани су у карантин чим су се појавили први заражени. Свим житељима блока био је забрањен излазак из станова, отварање прозора и врата.

МОГУЋА ИЗОЛАЦИЈА

Стари град
Врачар
Савски венац
Звездара
Палилула
Нови Београд
Земун
Вождовац
Чукарица
Раковица


ОПШТИНЕ БЕЗ ИЗОЛАЦИЈЕ

Гроцка
Младеновац
Сопот
Обреновац
Барајево
Лазаревац
Сурчин

Оставите Коментар