Најава формирања Војске Косова од стране шиптарских сепаратиста представља највећу претњу за мир не само унутар Србије, већ у целом региону. Циљ није ништа друго, већ тендециозна и добро испланирана злочиначка акција усмерена ка етничком истребљењу преосталог српског становништва у Јужној српској покрајни.

Ове најаве представљају покушај легализације терористичке организације ОВК чије се вође налазе на црвеним потерницама Интерпола. Оног истог Интерпола за чије су чланство неуспешно лобирали како би вешто прикрили своје злочине над Србима.

Шиптарски окупатори под сталним надзорем својих Западних господара, свакодневно провоцирају, новим померањем сопственог лудила са идејом да изазову немире. Управо тако, само као лудило се може дефинисати поступци ткз. привремених органа покрајине. Да српска страна одреагује и да под велом „одбране“ своје квази републике спроведу нов Бљесак или Олују. Екстремисти на западу свакако хушкају својом подршком злочинцима, јер их пораз у Интерполу, не прихватање такозване државе Косово, боли, то није била победа над трговцима органа само, већ представља пораз Америке и Британије. Томе у прилог говори и чињеница да ће Весељи боравити у Америци како би координирао са њима око закона о војсци, али и око наоружавања исте.

Чак се спомиње и формирање пакта против Србије, што недвосмислено указује на планско ширење мреже мржње и агресије међу марионетским инсталацијама режима под контролом МИ6 и ЦИА.

Српски народ мора да покаже у овим изразито тешким тренуцима јединство. Мора да пружи недвосмислену подршку Влади Србије и Председнику Републике у историјским одлукама да се сачува целовитост Републике Србије, заштити српски народ и очува мир на Косову и Метохији. Морамо да се одупремо провокацијама које би им дале оправдање за отворену агресију. Потези морају бити мудрији него у шаху. Да пружимо највећу подршку нашој браћи и сестрама. Да спречимо њихову хуманитарну катастрофу.

Ми не желимо да преко брда кришом улазимо на наше Косово и Метохију. Као што је препоручено кошаркашима Партизана који су кренули да одиграју пријатељску утакмицу са кошаркашима Трепче. И желели су да са својим народом буду на мирним протестима који су организовани због нестанка хране и лекова. Лично имам искуства да преко брда улазим на Космет, јер и када сам био саветник директора владине канцеларије за КиМ, услед забране уласка од стране приштинских власти због моје дуже од деценије активне борбе за одбрану српског Космета, сам морао службеним аутом преко брда, као неки криумчар. Такође и пре тога током власти издајничког режима диктатора Бориса Тадића који је и увео лажну границу на административној линији, сам исто морао преко брда до браће на Космету, јер ми је тада МУП Србије бранио улазак у покрајину из поданичких односа према западу. Доста нам је и преко брда и тих прелаза. Само слогом их можемо победити.

Српска десница позива на јединство, као вапај за опстанак. Данас када ударају на нас са свих страна нема места за било какаве поделе. Србија се умирити неће!

Фото: srpskadesnica.rs
Фото: srpskadesnica.rs

Миша Вацић