Потпредседник СНС и министар полиције Небојша Стефановић каже да се на седници проширеног Главног одбора странке вечерас разговарало о „различитим темама које су значајне за грађане и за то како да унапредимо економију, али и како да сачувамо мир и сигурност“, те да је било речи и о изборима.

Како је навео, седници је присуствовало и више од три хиљаде људи из странке из целе Србије, које је, додао је, интересовало шта ће странка и држава предузети да се боље живи, а који су такође, приметио је, били веома задовољни што могу да питају председника све што их интересује.

– Важно је да је председник представио план о томе шта планирамо да урадимо, како да доведемо још инвестирора у земљу, коју ћемо нову фабрику да отворимо, шта је важно у погледу стабилности и шта је потребно да ми урадимо. И, наравно, како СНС није самозадовољна странка, потребно је још више да радимо и да будемо упорнији у остваривању циљева које смо поставили – рекао је Стефановић за Прву ТВ.

Упитан да ли је било речи о евентуалним ванредним изборима, Стзефановић је рекао да о свему треба да се размисли и да треба гледати шире интересе, а не само странке.

– Ми смо увек спремни за изборе, али је питање да ли је то у овом тренутку добро за Србију – рекао је Стефановић, додајући да тренутно обилазе страначке одборе по Србији, а да ће кад буду имали конкретно мишљње и сазнање о томе шта је најбоље за Србију, обавестити о томе јавност.

– Желимо да у разговору с народом да дођемо до најважнијих ствари – поручио је Стефановић.

Говорећи о предстојећој посети руског председник Владимира Путина, који у Београд долази 17. јануара, Стрефановић је рекао да смо за тај дочек спремни, а да је полиција спремна да поружи пуну сигурност свим грађанима који буду ишли ка храму Светог Саве.

– Потпуно смо спремни да безбедносно заштитимо сваког нашег грађанина, као и нашег госта – рекао је Стефановић, намопињући да је значај те посете изузетан, да је то увек тако кад је реч о најзначајнијим политичарима и државницима који нам из света долазе, те да је уверен да ће и та посета значајно допринети проширењу међусобних односа две земље, посебно на пољу економске сарадње.