Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић присуствовао је данас, заједно са начелником Генералштаба генералом Миланом Мојсиловићем, пријему десет оклопно борбених возила „Милош 4×4“ намењених припадницима 72. бригаде за специјалне операције.

  • Реч је о савременим борбено оклопним возилима, која су производ домаће памети и наше домаће индустрије, а дошла су у једну од најелитнијих војних јединица целог света. Стигла су у праве руке, руке јединице која је кадра да изврши сваки задатак у заштити Србије – рекао је Стефановић.

Министар је истакао да ће ова возила знато допринети јачању наших јединица и да оне и даље буду најчвршћи стуб одбране и безбедности наше земље.

  • Ми настављамо са опремањем Војске Србије и хоћемо да наша војска буде, не само најснажнија у регион, већ да буде једна од најмоћнијих у складу са својом величином.

Улагаћемо у возила попут „Лазара“, „Милоша“ и „Малог Милоша“, а током године очекујемо и нове „Норе“ – рекао је Стефановић, који је изразио задовољство што се домаће команије, попут „Југоимпорт СДПР“, труде да возила која производе буду у рангу са најбољим светским возилима.

Министар Стефановић поручио је и да ће се током године, осим инвестирања у нову опрему и балистичку заштиту, наставити са улагањима у стандард војника.

  • Хоћемо да припадници наше војске имају боље плате, да имају право на субвенционисане станове и да сви запослени у Војсци Србије и Министарству одбране осете подршку своје државе. Они то заслужују јер раде важан и одговоран посао и даноноћно се боре да заштите своју земљу и осигурају њену стабилност – нагласио је министар Стефановић.

Мајор Александар Миловановић вишенаменско борбено оклопно возило „Милош 4×4“ описује као возило које прати светске трендове у развоју савремених средстава и истиче да је задовољство имати га у свом саставу, јер омогућава мобилност, ефикасност, заштиту и у рангу је са возилима савремених специјалних јединица у свету.

  • Увођењем у наоружање вишенаменског оклопног борбеног возила „Милош“, значајно су унапређене оперативне способности Батаљона за специјалне операције „Соколови“ и 72. бригада за специјалне операције.

Припадници батаљона имали су прилику да на полигонима спознају перформансе овог борбеног возила и да се увере у ватрену моћ, висок ниво балистичке заштите и изузетне маневарске способности, у свим земљишним и временским условима – објашањава мајор Стефановић и додаје да је то возило намењено за извиђање, противтерористичку, противгерилску борбу, контролу територије и за превоз и подршку јединица за специјалне операције.

Оставите Коментар