У току нелегалне НАТО агресије на нашу земљу 1999 године, 19 економски и војно најмоћнијих држава света тога времена демонстрирале су невиђену примену силе према неколико стотина пута слабијој, али сувереној и одлучној држави да обрани своју независност, слободу и становништво.

Српска Десница са поносом подсећа домаћу и светску јавност да је на данашњи дан, пре тачно 21 годину, стручно вођен и врхунски спреман систем ПВО наше херојске армије извршио надљудски задатак оборивши најсавременији НАТО ваздухопловни апарат. Овај подвиг је нашу војску поставио у сам врх ратне историје о којем се са страхопоштовањем учи широм светских војних академија. Понос америчког ратног ваздухопловства, тактички бомбардер Ф – 117, чија је производна вредност достизала цену од преко 100 милиона долара, у ноћи 27. марта 1999. године дејствовао је у области наше јуначке престонице Београда по задатим циљевима.

Завршавајући борбену мисију, пилот невидљивог „стелт“ бомбардера укључио је аутопилота и планираним коридором запутио се према авиобази Авијано у Италији. Војни стратези НАТО нису ни сањали да су вешти српски ракеташи на ободима Београда „видели“ амерички невидљиви бомбардер и кроз сложену процедуру руковођења и командовања успешно испалили ракете типа „Нева“ на чувени Ф – 117 који је трећег дана рата завршио је у блату наших сремских ораница!

Снаге НАТО успеле су да евакуишу избезумљеног пилота, али авион и његове основне компоненте налазе се у Музеју ваздухопловства као подсећање и опомена да је Србија „орах, воћка чудновата“!

Српска Десница посматра данашњу кризну ситуацију са Корона вирусом кроз призму агресије од пре 21 године, када смо се као народ и држава нашли у исто тако опасној и неизвесној ситуацији.

Сматрамо да данас водимо битку против невидљивог непријатеља као што је то био и Ф – 117, а савладаћемо га само уколико будемо присебни, мотивисани и храбри попут херојских припадника војске која је савладала и невидљиве и видљиве непријатеље.

Подсећање на 27. март 1999. године је истовремено и позив свим нашим људима да верују у победу над вирусом Корона и она ће доћи! Америчка авијација повукла је „невидљиви“ бомбардер из оперативне употребе 22. априла 2008. године због дебакла изнад српског неба, а Српска Десница се искрено нада да ће до 22. априла ове године у великој мери бити савладан и непријатељ са којим се сада суочавамо.

Дисциплина, одговорност и патриотски дух читавог народа и надлежних институција поставиће нас у исту, победничку раван са херојима из одбрамбеног рата 1999. године.

До победе, живела саборна Србија!

Оставите Коментар