Вест да је живот Гојка Раичевића који се налазио у критичном стању у Подгорици спасен захваљујући интервенцији председника Србије Александра Вучића, који је послао авион по њега и преместио га на лечење у Београд, знак је да Србија данас брине о својим најбољим синовима – овако председник Српске лиге Александар Ђурђев описује то што се оснивач утицајног портала ИН4С и један од најугледнијих српских јавних делатника у Црној Гори опоравља у новосаграђеној ковид болници у Батајници.

Идеја председника Вучића да Србија мора да води рачуна о сваком Србину, ма где он живео, није отрцана фраза, већ нешто чему сведочимо у свакодневном животу. Гојко је дао немерљив допринос за очување српске националне свести у Црној Гори и рушење режима Мила Ђукановића, али и за пласирање у јавност идеје Српског света око које се данас окупља све већи број Срба – напомиње Ђурђев.

Србија је држава и Срба у Црној Гори, а Гојко је нешто најбоље што је Црна Гора изнедрила у протеклих неколико деценија. То што је председник Србије послао по њега авион није само хумани гест, већ и велико признање за његову борбу, за његову непоколебљивост и непоткупљивост.

То је уједно и симболична порука свим Србима у Црној Гори да ће Србија бити увек ту за њих, као што је увек и била – истакао је председник Српске лиге. Надам се да ће Гојко бити здравствено спреман да са нама, његовим саборцима и браћом, присуствује устоличењу митрополита црногорско-приморског СПЦ Јоаникија на Цетињу 4. септембра. Заслужио је то највише од свих нас – закључио је Ђурђев.

Оставите Коментар