“Борба“ је дошла до нових сазнања, текст преносимо у целости:

Безбедносне службе Србије припремају нови списак особа којима ће бити забрањен улазак у ту земљу, а на њему би могли да се нађу и посланици Демократске партије социјалиста (ДПС), који су гласали за срамни Закон о слободи вјероисповијести, сазнаје Борба.

Према нашим информацијама, у припреми је допуна списка особа којима се забрањује улазак у Србију.

Првобитно је, о чему је Борба већ писала, направљен списак за забрану уласка у ту земљу за око 150 особа из Црне Горе, који су повезани са криминалним клановима.

Наш извор из безбједносног сектора Србије потврђује да се увелико разматра могућност да се списак прошири и посланицима ДПС-а.

”Најновија дешавања у Црној Гори су нас натјерала на покретање нових мјера. Тачно је да је у припреми носви списак особа којима ће бити забрањен улазак у Црну Гору, а који се доводе у везу са криминалним активностима. Такође, разматрамо могућност и није искључено да ће она бити и реализована веома брзо, да се забрани улазак у Србију свима онима који су гласали за Закон о слободи вјероисповијести у Црној Гори што је директни удар на СПЦ. Тај списак би могао бити много шири, али сачекајмо још мало, ускоро ће све бити познато јавности. То је само једна од мјера која се разматра, а има их још неколико”, казао је наш извор.

Усвањање овог Закона је удар у темеље Српске православне цркве.

Kако сазнајемо, у току су припреме зе реализацију још неких мјера које Србија планира да примијени, а тиче се конкретног одговора на усвајање Закона о слободи вјероисповијести.

Leave a Reply