Црна Гора је одлучила да од првог јуна отвори границе за девет држава, међу којима није Србија, а ту одлуку правда епидемиолошком ситуацијом у нашој земљи. То је дочекано лавином коментара на подгоричким сајтовима. Већина хвали одлуку власти, док неки од њих нису пропустили прилику да покажу колико мрзе Србију.

“Србијанштина је озбиљна дијагноза. Позовите доктора”, пише у једном од коментара.

Crna Gora

Неки се уз пуно вулгарности позивају на Први светски рат и Мојковачку битку.

“Kамо среће ни да на Мојковац гуз*** вам не спасисмо. Све си добро рекла, само не долаз’теее!”, пише у још једном примеру излива мржње.

Подсетимо, 2018. премијер Душко Марковић је жалио што је црногорска војска на Мојковцу пружила одступницу српској уз високу цену плаћену у крви.

Crna Gora

“Десеткована војска у два балканска рата, жртвована на Мојковцу зарад спашавања српске војске у повлачењу, а потом – какве ли неправде! – предата у руке српској команди. Све је то олакшало војно спровођење политичке идеје савезника о нестанку црногорске државе и њене династије”, рекао је тада Марковић, а видимо да није усамљен у блаћењу жртви предака.

Било је и оних који мисле да би се преко границе могло “допремити нешто” народу у литијама.

Crna Gora

“Гранична полицијо добро отвори очи. Нешто треба да допреме Ристу и литијашима, па су овако нервозни”, упозорава, један “забринути” коментатор.

Шта мисле о суседу чији грађани сваке године пуне џепове црногорских угоститеља показао је и један коментатор речима да према Србији треба подићи “Kинески зид”.

Оставите Коментар