Србијо победила си! Српска десница најискреније честита државном врху Србије на челу са председником Александром Вучићем, који су својим дипломатским залагњима успели да излобирају неулазак лажне државе Косово у Интерпол. Вероватно још нисмо ни свесни колико је победа велика, јер овакав резултат гласања говори о поразу америчке и британске администрације која је задњих дана вршила невиђен притисак, заједно са шиптарским терористима.

Политичко и правно насиље над  Интерполом у случају пријема тзв. Косова донео би низ безбедносних претњи миру и стабилности грађана у нашем региону, али би довело у питање и будуће међународне полицијске операције Интерпола. Светској јавности је позната чињеница о криминалним биографијама лидера самозваног Косова. Да су ти бандитски елементи имали приступ поверљивим истражним документима међународне полиције, отворило би се питање где би ове информације могле да заврше.

Пријем такозване државе Косово у Интерпол представљао би апсолутни преседан, јер лажну самопроглашену државу Косово воде лица против којих је тај исти Интерпол расписао црвене потернице због криминалних радњи. Уколико би криминалци и нарко картели са простора који је потпуно изван свих безбедносних контрола на Косову и Метохији, дошли у посед информација полицијске оперативе, отварио би се простор да на време своје нелегалне акције преусмере на сигурнији правац.

Српска десница упозорава  јавност да они који су на монструозне начине убијали припаднике српских служби безбедности, правосуђа и цивиле, а у својим сведочењима се и јавно хвалили да су убице српских полицајаца,  не могу имати место у Интерполу. Изузев да се нађу на потерницама истих. И буду осуђени за своје злочине.

Истичемо чињеницу да убице ниједног српског полицајца, ниједног цивила не смеју бити на слободи. Ти исти злочинци су покушали да на велика врата уђу у Интерпол. Понашали се као да су већ добили своје место. Али правда је овог пута била јача од силе. И имамо много разлога да будемо поносни, и нимало лажно скромни.

Ова победа представља наставак  дипломатске битке. Као што смо однели велику победу у Европском удружењу електромрежа, а захваљујући гласовима Мађарске, Румуније и Бугарске, Електромрежа Србије је остала на Косову. Иако је Приштина тражила да преузме од Србије електромрежу. Овај пут Мађарска је гласала за Србију. Орбане – хвала.

Можда је ово мање звучно од Интерпола, али свакако далеко важније. Подсети бих да је извојеван и неулазак Косова у УНЕСКО. Све су то успеси садашње власти. Као и повлачење признања независности Косова од стране десет држава. И морамо их истаћи. Иако би другосрбијанци и лидери опозиције волели да је другачије.

Још једном Србијо – победа је наша!

Фото: srpskadesnica.rs
Фото: srpskadesnica.rs

Миша Вацић