Информативна служба СДА саопштила је да је синоћ „пред неколико хиљада грађана Санџака у новопазарској дворани „Пендик“ одржан велики народни скуп под називом „Санџак наша кућа“, у организацији Странке демократске акције Санџака“.

Обраћајући се присутнима председник СДА Санџака, Сулејман Угљанин, како је истакао, „Србија и Црна Гора су изгубиле кредибилитет да даље владају Санџаком и да расписују и одржавају изборе на простору Санџака док се не реши статус Санџака“.

Председник Угљанин је, преноси информативна служба СДА, „позвао све грађане Санџака да подрже борбу СДА Санџака и да се заједно изборе за слободу и права свог народа“.

Угљанин је поручио међународној заједници да испред ње поставља питање решавања територијалног спора у вези са територијом Санџака на коју ниједна држава не полаже право осим грађана Санџака.

Угљанин је на крају позвао Европску унију, Савет Европе, ОСЦЕ и друге релевантне међународне организације да без одлагања организују међународну конференцију о Санџаку, како би се решио статус Санџака – стоји у саопштењу СДА.

Оставите Коментар