Гласање за чланство фантомског Косова у Интерпол показало је које државе су пријатељи Србије, а поред светских сила, највеће интересовање је за гласове региона!

Наиме, Румунија и БиХ једине су из региона биле против уласка самопроглашене државе Косово у међународну полицијску организацију, док је Мађарска била уздржана.

– Словенија, Хрватска, Македонија, Црна Гора и Бугарска гласале су за пријем Косова – потврђено је из дипломатских извора.

Што се тиче светских сила, леђа су нам чувале Русија, Кина, Белорусија, Намибија и Мароко!

Иначе, представници Приштине демонстративно су напустили салу након што су саопштени резултати гласања којим је одбијено чланство Косова у Интерполу, очекујући далеко већи број гласова, нарочито после другог круга.

Наиме, приликом првог гласања у Генералној скупштини Интерпола, такозвано Косово није добило потребну већину од две трећине гласова чланица Интерпола за пријем у светску полицијску организацију, односно добило је 76 гласова за, против 56, док су 22 земље биле уздржане.

Међутим, после одређене паузе, представници Приштине очекивали су још 25 гласова колико им је недостајало за чланство, али су потпуно остали шокирани када су видели да је тај број далеко мањи!

У другом кругу за чланство Косова у Интерпол гласало је 68 држава, против је било 51, а уздржаних 16.