Председник минорне Војвођанске партије, која се залаже за „Војводину републику“, Александар Оџић је једини од политичара у Европи честитао победу на црногроским изборима Милу Ђукановићу.

Наиме, Оџић је на свом твитер налогу, а не како би неко очекивао на неком сатиричном сајту, написао да Милу Ђукановићу „ честита на победи“ и да му жели што скорији званични улазак у Европску унију.

– ДПС и званично победник јучерашњих избора са 30 освојених мандата у будућем сазиву Скупштине Црне Горе. Слободна, независна, грађанска и европска Црна Гора, чланица НАТО пакта и овај пут побеђује. @предсједник_цг честитам на победи и желим вам што скорији званичан улазак у ЕУ – дословце је навео Оџић.

Иначе, овај војвођански сепаратиста је уоћи самих избора упутио и поруку у којој је Србију назвао „четничко-литијашком“ државом:

– Не памтим тако безочно мешање у изборе једне државе према другој самосталној и сувереној држави као што то данас ради четничко – литијашка Србија према независној Црној Гори. Одувај их у недељу @предсједник_цг и за нас одавде из Војводине. Нек’ је вјечна Црна Гора.

2 KОМЕНТАРА

  1. Gde je drzava Srbija da ovome Александар Оџићu oduzme drzavljanstvo Srbije i proetera ga tamo gde se oseca bolje.Vojvodina je isto kao i Kosovo i Metohija neotudjivi deo teritorije Srbije.Greska je da i u Vojvodini i na Kosovu i Metohiji postoje paralelne „vlade pokrajina“ sto stvara DRZAVA U DRZAVI plus nenormalne visoke ekonomske rashode koje placa na grbaci NAROD SRBIJE.Ukinuti pokrajineske vlade i pokrajinu kao politicku jedinicu vec samo Srbija sa njenim spoljnim granicama.

Leave a Reply