Директор ЗЦ Косовска Митровица Милан Ивановић каже да таксе које је Приштина увела на српске производе представљају економске и геноцидне санкције и да су становништву на северу КИМ угрожена права на живот и лечење.

– Ситуација се погоршава, резерве се троше. У нашој болници, која је по капацитетима стационарна, једина таква у овом делу и која једина пружа могућност за стационарно лечење, резерве кисеоника су седам дана – рекао је Ивановић и додао да нестају и лекови.

Према његовим речима све мање је цитостатика, аналгетика и антибиотика.

– Ситуација је веома осетљива. Тренутно, болеснике адекватно збрињавамо, организујемо се колико можемо – рекао је Ивановић и додао да „против себе имамо институције једне непријатељске тзв. државе.“

– Те формације су добро наоружане, обучене у Бондстилу. На делу је огољена подршку од стране западног дела међународне заједнице тим репресивним формацијама и установама те косовске тзв. државе која је центар криминала – рекао је Ивановић и додао да Срби треба да буду свесни да је НАТО на КИМ на страни Албанаца и да је та војна организација необјективна.