Мистериозна особа која стоји иза недавне масовне куповине деоница Kраша наводно је српски предузетник Небојша Шарановић, у чијем је власништву ципарска групација Kаппа Стар Лимитед, преносе загребачки медији.

Портал Новац.хр наводи да је ова информација проверена из неколико извора, а потврђено је и да се Шарановић крије иза рачуна банке на којем се сада налази шест одсто удела у фабрици.

Према информацијама Загребачке берзе, на скрбничком је рачуну до четвртка било уписано 3,06 одсто, односно 45.804 деоница Kраша, а у петак или понедељак пређен је праг од пет посто, што је значи да је према закону обвезно објавити ко стоји иза рачуна.

Оно што је тренутно нејасно јесте због чега он гомила деонице Kраша, кад су већ раније из Месне индустрије Пивац и Kраш ЕСОП-а долазиле најаве како они неће продавати свој заједнички портфељ од 51 посто деоница.

Медији су покушали да добију одговор од Шарановићеве групације, но речено им је како је он на службеном путу. Иначе, Шарановића називају “краљем папира”, због тога што су у његовој групацији и три фабрике папирнатих производа. Но, Шарановић жели преузети примат и у кондиторској индустрији, а то је потврдио 2017. када је купио компанију Банини.

Занимљиво је да су 2010. српски медији писали како је Kраш хтео да купи фабрику слаткиша „Јафа Црвенка“, а Шарановић их је тад одбио. Међутим, Kраш никад није послао службену понуду, а Шарановић је тада поручио да планира да шири своју фабрику. Наводно је раније већ хтео да купи Kраш.

Хрватски портал наводи да је Шарановић био и блиски сарадник Мирослава Мишковића, као и то да је био комерцијални директор задужен за продају играчака.

Оставите Коментар