Студентска организација Факултета политичких наука Универзитета у Бањалуци организоваће у понедјељак, 3. фебруара, скуп подршке Српској православној цркви /СПЦ/ и Србима у Црној Гори поводом усвајања дискриминаторског Закона о слободи вјероисповијести.

Студентска организација Факултета безбједносних нaука позива студенте - Фото: илустрација
Студентска организација Факултета безбједносних нaука позива студенте Фото: илустрација

Један од организатора скупа Синиша Симикић рекао је Срни да је циљ да се окупи што већи број људи и да се пошаље саборна слика Бањалуке.

– Желимо послати симболичну поруку нашем народу у Црној Гори да нису сами и да ћемо бити уз њих, као и да ми овдје бринемо за њих и њихову судбину – поручио је Симикић.

Он је навео да је ова организација и прије мјесец дана, поводом усвајања спорног закона у Црној Гори, упутила писмо подршке када је Студентски клуб Правног факултета Универзитета у Београду организовао протест испред Амбасаде Црне Горе у Београду.

Симикић је позвао све грађане Бањалуке да дођу на скуп у Парк „Др Младен Стојановић“, чији је почетак заказан за 18.00 часова.

На скупу ће се обратити представници студената и академско-културне заједнице града Бањалуке, као и неколико бањалучких глумаца.

Оставите Коментар