Српска Десница ценећи жељу (и право) свог народа да буде информисан о актуелној ситуацији, гласно апелује да се моментално правно у складу са донетим уредбама заустави планско пласирање дезинформација. Већ смо у претходном саопштењу истакли да је за стварање истих заслужан искључиво страни обавештајни фактор, односно безбедносне службе земаља у окружењу којима иде у прилог ширење панике и свака штета у Републици Србији.

Наша цела држава се бори са Ковидом-19. Сва Србија се бори. Сада нам је више него икада потребно национално јединство, не делећи се на политичке партије, већ јединство свих нас самих чиниоца друштва у Србији, да бисмо заштитили своје породице, пријатеље, и грађане које ни не познајемо. Пред овим јединственим непријатељем смо сви једнаки. И зато немојте ни из забаве, ни из не знања, ни из лакомислености стварати панику, већ се дисциплиновано придржавајте прописаних мера које су на снази због ванредне ситуације.

Није опасност мрежа стране агентуре која је извор лажних вести које за циљ имају да проузрокују хаос. Већ нажалост ткз. ,,корисни идиоти“ код којих се прими та лажна вест и који је потом вирално шире даље на штету свих нас, а корист непријатеља Српства. Пласирајући дезинформације ствара се међу људима страх, а страх води до панике. Паника утиче на брзе, исхитрене поступке који се углавном (и често) завршавају јако лоше по целу заједницу. Опет радујући оне службе које у Србима виде вечиту мету.

Молимо вас да се понашамо солидарно и друштвено одговорно и надасве патриотски. Да заиста слушамо само савете стручних лица, који су се школовали и посветили свој животни и радни век, да би били спремни на овакве изазове како бисмо се успешно одбранили од овог невидљивог непријатеља против којег се бори цео свет. Србија и наш народ морају да сачувају присебност и да мере самоизолације и увођење полицијског часа схвате као мере превенције и заштите, како бисмо у што краћем периоду победили Корона вирус. Мере које је увела Влада Републике Србије јесу мере опстанка, јер од ове пошасти морамо да заштитимо нашу децу, старије особе, хроничне болеснике, а на удару вируса могу бити и они који се осећају здраво и снажно.

Данас је време да све несугласице и личне ставове оставите по страни. Немојте да угрозите живот нечијег детета, оца или мајке, зато што не желите да постујете мере ванредног стања.

Ови који шире панику схватили су вирус као средство којим ће „придобити“ политичке поене тиме што ће ширењем дезинформација указати да у Србији влада диктатура. А ми вас господо питамо која диктатура? Ваши покушаји да нас разједините и окренете једни против других се не остварују. Зато што државни органи раде свој посао, и сваког ко шири лажну панику санкционишу у складу са законом. А управо је Српска Десница међу првима позивала на то. Србине мисли својом главом.

Дезинформације имају искључиво за циљ да нас окрену једне против других.
Сада је држава у ванредном стању. Потенцијално је угрожено здравље свих нас. Дезинформације, у оваквим ситуацијама , могу изазвати панику, хаос и несагледиве последице по живот и имовину људи.

Немојте да дозволите да вас користе у јефтиним политичким кампањама, исти они који су 1999.године подржавали НАТО агресију, док не дођу на власт. Ти исти су данас и даље у служби страних агентура које упорно желе у Србији грађански рат.

Зато Српска Десница, позива свој народ да не пада под утицај лажних вести на друштвеним мрежама, да не шири панику међу својим пријатељима и да не буду глинени голубови који ће одговарати пред судом, и бити зато кажњени. Док ће они којима та ситуација одговара да ликују, славећи своју победу.

Србија у овом тренутку може само да слави победу над Ковидом-19. Сваки види политичког надметања би сада требало да буде забрањен.

Живела Србија победник!

Оставите Коментар