Драгољуб Вујовић, командир станице Саобраћајне полиције ЦБ Подгорица МУП-а Црне Горе, непознат широј јавности, маргиналац у полицијским пословима, човек недостојан простора у медијима. Једина „његова“ позната улога у вршењу полицијских послова и дужности је представљање јавности акције „Пјешак“ из сада већ давне 2014. године, који је МУП Црне Горе израдио у сарадњи са мисијом ОЕБС.

Неко би очекивао да је Вујовић испред МУП-а Црне Горе водио успешну акцију у којој су слободе лишени шверцери цигарета и наркотика, али тај филм нећете гледати нити ћете такву вест читати, јер иначе саобраћајна полиција у Црној Гори пружа заштиту и пратњу шверцерским конвојима, а поменута акција „Пјешак“ је била акција дељења летака пешацима. Шта да се ради, човек којем је једини професионални успех дељење летака, постаде командир станице Саобраћајне полиције ЦБ Подгорица. Овакав животопис Вујовића, има једну другу страну, која је данас посебно битна уколико желите да напредујете у структурама МУП-а Црне Горе.

Једноставно Вујовић је велики србомрзац, а своју осведочену србомрзачку карактерну црту, делилац летака, показује отвореном нетрпељивошћу према колегама из Саобраћајне полиције, који се јасно изјашњавају као припадници српског народа у Црној Гори. Према изворима из редова полиције Вујовић се јасно декларише као милогорац, јер човек његовог кова, заправо небитног, сматра да је припадник измишљене нације коју ствара црногорски режим, па своју лојалност исказује нетрпељивошћу и непрофесионалним односом према колегама који порекло воде са севера Црне Горе, третирајући их као нижу расу или као опозициони елемент унутар МУП-а Црне Горе.

Овај Вујовић-милогорац, једва чека да Мило Ђукановић, председник Црне Горе, протутњи раскрсницом, не би ли је на трен затворио чекајући да његов прешједник протутњи. Као такав Вујовић подсећа на саобраћајца из вица у којем Мило Ђукановић у колони под пратњом на раскрсници стаје на црвено светло и почиње да се љути због застоја, а саобраћајац, кадар попут Драгољуба Вујовића, му прилази и каже извињавам се прешједниче неке будале пролазе на зелено, не знам што да чиним. Вујовић небитан отпад црногорског кадра у МУП-у Црне Горе, добио је и превише стубаца, али ипак о свим милогорцима све најгоре, увек и заувек!

--

Leave a Reply