Има дана кад лопта једноставно неће у гол… Ватерполо репрезентација Србија је у трећем колу квалификација за Светску лигу у Нишу била боља од селекције Хрватске после петераца. – 11:9 (7:7 у регуларном току утакмице).

Атмосфера је била сјајна, „делфини“ су имали подршку током целог меча, али нису играли како знају… Био је ово дуел који ће изабраници Дејана Савића покушати што пре да забораве и поред бода . Покушавали су све капитен Филиповић и момци али једноставно нису могли да погоде мрежу. Чак 10 пута лопта је завршила на оквиру гола.

Србија се враћала неколико пута у утакмицу, губили смо са 5:1, стигли до 5:5, али Хрвати су овога пута били много боље раположени али нису могли да славе. На две секунде до краја, Душан Мандић је погодио за коначних 7:7. Питање победника су решили петерци. Србија је имала више концентрације, а и Митровић је одлично бранио.

Колико нас није хтело, најбоље говори податак да је Филиповић (четири гола) у првој деоници промашио чак два петерца у регуларном току меча, али је био прецизан када је било најважније.