Лицемерни министар иностраних послова Црне Горе Срђан Дармановић је недавно, током боравка у иностранству остварио, како се првобитно чинило, веома присан и пријатељски телефонски разговор са осведоченим усташом Горданом Грлићем Радманом, својим колегом из „мајке Хрватске“.

Наведено не би било чудно, имајући у виду да актуелне државне политике „Црвених Хрвата“ и њихове матичне државе имају много додирних тачака, нарочито по питању дискриминације српског народа, као да се воде из истог центра. Међутим, како то наводи наш извор близак црногорској влади, Дармановићеви коментари који су уследили након тога, код свих присутних су изазвали шок и неверицу.

Наиме, Дармановић је накнадно, када је био уверен да се налази у „безбедном“ окружењу својих најповерљивијих сарадника, у нападу гнева који је трајао неколико минута, једну за другом, без прекида, почео да износи најтеже увреде на рачун свог хрватског колеге. Након што је изашао из транса, Дармановић је, уочивши изненађење које је изазвао код присутних, појаснио да генерално има веома лоше мишљење о Грлићу, те да му ствара фрустрацију то што приликом контаката са њим мора да буде снисходљив ради остварења интереса црногорских власти. У том контексту, Дармановић је прокоментарисао да у овом моменту, када је политичка ситуација у држави у значајној мери уздрмана, мора да се води рачуна о сваком потезу, те је као веома битне оценио предстојеће локалне изборе у Тивту, где хрватска мањина чини значајан фактор, у ком смислу се у великој мери рачуна на Адријана Вуксановића и Хрватску грађанску иницијативу, али и околност да Хрватска тренутно председава Саветом Европске Уније.

Евидентно је да актуелна ситуација у Црној Гори веома лоше утиче на Дармановића, чија крхка психа постепено попушта под политичким притиском опозиције и општенародним незадовољством. Дармановић, који се налази на „клацкалици“ између своје, донедавно бескомпромисне, оданости црногорском председнику и „сигурности и перспективи“ коју му обећава премијер Душко Марковић, никако не успева да смогне снаге да „преломи“, што је већ резултирало Дармановићевом свађом са потпредседником Владе и министром правде Зораном Пажином, и другим колегама из црногорске владе, док је сада, по свој прилици, почео да испољава нетрпељивост и према поузданим сарадницима црногорског председника из земаља окружења.

Leave a Reply